Timber-clad extension reconnects post-war Dutch residence with nature

Lidija Grozdanic
Favorites

A brand new layout and addition transformed a post-war brick house in The Netherlands into a modern family home with a new connection to its natural surroundings. Kraal Architecten and Lab-S worked together on renovating the residence in Zeist, introducing a timber-clad extension that contrasts with the original home’s materials.

The building underwent an extensive transformation that created a stronger connection between the interior and exterior spaces. The addition, clad in timber, provides views of and relates to the outdoors, while maintaining a clear division between the new and existing parts of the building.

Each floor received spatial additions, with the kitchen, bedroom and study located one above the other at the back of the house. A new staircase connects them. The extension also features floor-to-ceiling windows which not only provide views of the garden, but filter in plenty of natural light.

Timber-clad extension reconnects post-war Dutch residence with nature

Related Searches