Dirty White Cube

Rotor and V+
Favorites

Rotor has renovated a cultural centre in Brussels, in which the old and the new are confused forming an organic project that sways between domestic and theatrical.

Based on the observation that a grand architectural gesture would not significantly improve the response to the programme, Rotor and architects association V+ decided to preserve the old building as a whole structure along with all its incongruities.

Made up of a sum of miscellaneous constructions of different types, the charming ensemble runs right through the block providing the potential for a double window display project. Through targeted demolitions and the addition of accepted architectural elements, the irrational and not very permeable spaces are made more attractive offering a rich catalogue of different spatialities.

The idea behind the finishings extends this concept of assisted ready-made. A diverse palette of “white” unifies the whole and questions the relationship to the White cube with sensuality through its practical use of a grammar formed by varied materials. Resistant to any attempt at conceptualisation, the old and the new are confused forming an organic project that sways between domestic and theatrical.

Dirty White Cube

Related Searches