RESTYLINGIM

Didonè Comacchio Architects
Add to MyArchiExpo favorites

A restyling project of the facade and new entrance of a company office building located between Vicenza and Treviso.

The main facade of the building required a restyling to communicate a contemporary image while maintaining its identity. At the same time, the project gives a hierarchy to external spaces. The new entrance, characterised by aflooring in continuity with the internal hall, is defined by two concrete seats and a brick partition that separates the area reserved for car parking.

The brick wall relates to the surrounding existence by size and material but is projected orthogonally for the facade, giving a clear direction, quinding the visitor to the entrance.

A hidden LED lighitng system has benn designed to guarantee visibility after dark to safeguard the pedestrians from the maneuvers of heavy vehicles.

RESTYLINGIM

Related Searches