The Painted Sky Residence by Kendle Design Collaborative

Kendle Design Collaborative
Add to MyArchiExpo favorites

Kendle Design Collaborative have completed the Painted Sky Residence, a new house that’s located in Scottsdale, Arizona.

Surrounded by desert, the house has a simple driveway, flanked by minimal landscaping on either side, leading from the road up to the garage and entrance.

A small courtyard with a simple garden, steel planter boxes, and a stone path, leads to the glass front door.

The front door opens to the living room, that features a large steel accent wall. Walls of glass provide daylight to the interior and frame the garden and views outside.

Separating the living room from the kitchen is the dining area. A sloped wood ceiling helps to keep the interior feeling open and bright.

In the kitchen, dark cabinetry is combined with earth-tone tiles and stone countertops to create a contemporary appearance.

The social areas of the house open to a covered outdoor area with a lounge, alfresco dining area,and an outdoor kitchen.

Connecting the various areas throughout the house are hallways that use lighting and shadows to create interest.

In one of the bedrooms, a grey accent wall creates a calming atmosphere, while the windows perfectly frame the trees outside.

In the master bathroom, dark tiles cover the walls, while a walk-in two-person shower draws attention from anyone walking into the bathroom.

The home also has an office with open shelving, wood cabinetry, and a window that wraps around the corner of the room.

The Painted Sky Residence by Kendle Design Collaborative

Related Searches