HUAXIN BUSINESS CENTER BY SCENIC ARCHITECTURE

Scenic Architecture
Add to MyArchiExpo favorites

A structure that reinforces society’s ties to nature

What if humans were closer to nature? What are the global implications? With the Huaxin Business Center, the Chinese architecture firm Scenic Architecture examines similar such questions about the relationship between society and nature. By designing a complex composed of four independent, elevated structures connected by bridges, the architects preserved a maximum of first-floor green space and the six camphor trees that were already occupying the lot. The elevation brings the building’s occupants closer to nature with tree leaves and branches within touching distance. Attention was also paid to a glass atrium on the first floor, whose transparent walls allow for a relationship with the exterior by letting in natural light and offering 360° views of the surrounding greenery. All in all, a series of intelligent details

HUAXIN BUSINESS CENTER BY SCENIC ARCHITECTURE