GREEN EDGE HOUSE BY MA-STYLE ARCHITECTS

mA-style Architects
Add to MyArchiExpo favorites

The Japanese architecture firm uses an exterior courtyard to create light and space

One of the main difficulties that one can encounter when building a house in a residential neighborhood is finding a way to get air and light inside the house while keeping a minimum of privacy. This problem can even get bigger when your lot is located in Japan where space is precious and maximized. mA-style Architects had to come up with an unconventional and original idea to make room for light and air that still preserved the client’s personal space. You would think the solution is simple and an inner court would do quite nicely, but this option encroaches on interior privacy. Instead, the architects had the idea of a plant-filled courtyard surrounding the house – a courtyard enclosed by a floating wall, allowing light and air to pass while blocking external intrusion. Very unusual!

GREEN EDGE HOUSE BY MA-STYLE ARCHITECTS