DE BURGEMEESTER OFFICE SPACE BY STUDIONINEDOTS

Studioninedots
Add to MyArchiExpo favorites

Suspended wooden stairways as the centerpiece of an office space renovation

Amsterdam-based architecture firm Studioninedots specializes in rethinking and rearranging tight urban spaces. For a bland, 1970s office space in central Hoofddorp, the architects decided to cut a large void in the heart of the building to make room for communal space intended to spark an interactive spirit and community feel.

To connect the floors in the newly created open space, a light wooden staircase was woven into the fabric of the building. Made from steel and wrapped in sheets of simple plywood, it provides a focal point, forges a strong identity and offers tenants the opportunity to meet and interact. To complete the picture, custom-made railings were cut from the same plywood as the stairs using an industrial technique that produces a handmade appearance.

Overall, the renovation makes the building more adaptable, increases the number of rental spaces and its viable real-estate shelf-life.

DE BURGEMEESTER OFFICE SPACE BY STUDIONINEDOTS