tune planning completes multi-year design of dayang sanghoi in korea

tune planning
Add to MyArchiExpo favorites

translating to diversity from korean, the ‘dayang sanghoi’ is an adaptable private use or event space in the region of pyeongchang-dong, seoul, south korea. designed by tune planning, the interior has been a continuous work of progress since 2009, and has blossomed into a mixture of natural and artificial elements.

able to accommodate anything from a studio to restaurant, the building is currently being used as a leisure and party space. ‘dayang sanghoi’ boasts a plethora of natural details, including a mesmerizing ceiling representative of tree aging rings, and a wall enclosed with charcoal and stone to circulate humid air. furniture is placed haphazardly, much akin to the spontaneous composition of its natural surroundings.

tune planning completes multi-year design of dayang sanghoi in korea
 

dense rocky mountain pines are the project’s primary motif

 

tree ring ceiling detail

 

a terrace looks out into the jagged mountains that ‘dayang sanghoi’ stands atop

 

intersection of built and natural environments

 

charcoal and stone enclosure