tadashi suga articulates takeno kindergarten around a courtyard playground

tadashi suga architects
Add to MyArchiExpo favorites

in a built-up area of kobe city, japanese practice tadashi suga architects office has completed the ‘takeno nursery school’ – a public kindergarten.

as the building is positioned on a prominent corner plot surrounded by busy roads, the design team positioned the playground at the center of the plan, with the building constructed along the site’s boundaries. consequently, a partially sheltered inner area is created where children can play in a safe and secluded environment. other benefits of this courtyard layout include effective natural ventilation and a increased daylight throughout the scheme.

at the upper level of the plan a green roof overlooks the courtyard, serving as a natural extension of the interior program. owing to its careful scaling, from the passing street the building takes the form of a single-storey structure, softening the junction with its neighboring environment.

tadashi suga articulates takeno kindergarten around a courtyard playground
 

the design team positioned the playground at the center of the plan

 

a partially sheltered inner area is created where children can play in a secluded environment

 

effective natural ventilation and a increased interior daylight is also achieved

 

the building is constructed along the site’s boundaries

 

a spacious double-height volume

Related Searches