A Contemporary Concrete Extension Provided More Living Space For This Home

MCK Architecture & Interiors
Add to MyArchiExpo favorites

MCK Architecture & Interiors have completed a modern rear extension on a federation-esq home in Sydney, Australia.

From the entryway of the house, there’s a hallway that has bedrooms and bathrooms that are positioned of it. The master suite has a custom designed ensuite walk-through dressing room with a wood bathroom vanity.

Hidden behind the vanity is a tile-covered ensuite bathroom that features a sunken bath with steps that lead down into it.

At the end of the hallway, the house opens up to a large light-filled room that is home to the new living room, dining room, and kitchen.

A wall of wood that wraps around into the kitchen, and wood furniture, help to soften the concrete extension.

Matte black accents, like the kitchen island, lighting, and window frames, contrast both the wood and concrete elements, and add a dramatic touch to the interior.

Large sliding glass doors open the extension to a private backyard that’s surrounded by hedges and is home to a grassy area and a swimming pool.

Back inside, and there’s wood stairs that lead up to the second floor of the home.

Upstairs, there’s a lofted retreat with windows that follow the angle of the ceiling.

There’s also a another bathroom with a walk-in shower that has an angled window that lets in natural light.

A Contemporary Concrete Extension Provided More Living Space For This Home

Related Searches