Poblenou House

CAVAA Arquitectos
Add to MyArchiExpo favorites

Refurbishing an apartment in Barcelona CAVAA arquitectes focused on the courtyard, transforming a residual, dark and forgotten space in the new center of the house.

This main floor apartment refurbished by CAVAA arquitectes has an internal, quiet and isolated patio from the Poble Nou streets in Barcelona.

CAVAA focus their efforts to transform the living room area and its relationship to the courtyard. From the earliest sketches, the patio was invited to come inside the house, giving value to the kitchen and all living spaces annexed.The proposal is based on the idea of merging the main spaces: living, yard and kitchen in order to obtain a new open-space living room with some pleasant nooks. Nooks designed from a window that has entered into the house, with the purpose to relate the space subtly, and multiply its warmth.

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona
 

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona

 

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona

 

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona

 

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona

 

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona

 

CAVAA arquitectes, Casa Poblenou, Barcelona