A Landscape Of Curvaceous Shapes Was Designed For This Park

ASPECT Studios
Add to favorites

ASPECT Studios has designed the landscaping for The Urban Gallery at Hyperlane in Chengdu, China, which transformed a derelict space used for parking into a community park.

The park consists of three key spaces, an urban promenade, a water carpet, and a performance gallery.

Terraced seating with curved edges provides a place to relax underneath the trees, while the nearby water features that surround pathways create a calming environment.

At night, the tiered seating has lighting that highlights the curved edges.

Other design elements include a ‘backdrop ribbon’ that’s made from vertical white strips, framed planters, and curved benches.

Pavers in different shades have been used to create even more curves throughout the landscape design.

A Landscape Of Curvaceous Shapes Was Designed For This Park
 

Here’s a glimpse of the plan that shows the layout of the park.