This guest apartment was designed for a cyclist.

DDAANN
Add to MyArchiExpo favorites

For the owner of a spacious apartment in Prague, (in Vokovice), designers DDAANN and Mjolk have transformed a modest single studio into a ‘guest house’ for visiting family members and friends.

Say the designers, “It has a complete infrastructure to enable them to stay without ever getting the feeling that they are a nuisance. Separate kitchen with bar/dining table, on the contrary gives them sufficient facilities for the preparation of home cuisine and the opportunity to become the host for a moment.”

“The apartment is changed from the original plan, bathroom and doors, including frames. Old damaged floors were replaced by the unique polyurethane squeegee. The apartment is cleaned out and old sector kitchen replaced by newly designed custom furniture, completed with high-quality chairs.”

“We pointed our attention on the selection of optical zones between kitchen / bedroom. Compared to the original 1 + kk contemporary space is defined by multiple zones.”

“Large bed is not just for sleeping, but also provides a seat and storage for linen. On the wall is a library. In case guests need working space, there is a desk.”

“In the hall, which is connected to the bathroom and storage room, a wardrobe rises up. The owner, with a passion for cycling, has reserved space in the midlle for his beloved road bike. He also starts his cycling trips here whenever the guest house is not occupied. There are also spare bikes in a storage room. In a case guests fall in love with cycling when passing the corridor.”

“For this reason bathroom has a shower instead of tub, which better serve guests and athletes. So let’s go into the pedals and safely back!”

This guest apartment was designed for a cyclist.